Pointeren / pointmasteren

Wat is pointeren / Pointmasteren?

Pointeren is een voegtechniek met behulp van de Easypointer® (voegpen). Met pointeren wordt ook wel het tegelijk uitkrabben en doorstrijken van de voeg bedoeld. Hiermee wordt een zogenaamde verdiepte voeg gecreëerd en tegelijkertijd een mooie vlakke afgestreken mortel. Het pointeren wordt steeds vaker toegepast, zowel om esthetische, economische, als bouwkundige redenen. 

EsHtetisch, pointmastereN levert levendiger metselwerk

Esthetisch omdat er zo een levendiger metselwerk wordt gecreëerd omdat er schaduw werking optreedt. Het wordt vaak toegepast bij huizen en gebouwen die in de zogenaamde jaren 30 stijl gebouwd worden. Hoewel er in de dertiger jaren gewoon nog gevoegd werd, leent deze bouwstijl zich toch zeer goed voor het pointeren.

Economisch, metselaar kan continu pointeren

Het economische verhaal is drieledig. Namelijk; het pointeren m.b.v. de Easypointer® is een continu bewerking. Dat wil zeggen, nadat (een deel van) het metselwerk gezet is, kan er aan een stuk door gepointerd worden (uiteraard zolang de mortel nog niet uitgehard is). De metselaar kan continu blijven pointeren, er hoeft niet tussendoor gestopt te worden om nieuw materiaal te pakken, zoals voegmortel bij het voegen. Dit scheelt tijd. Het tweede punt is dat na het pointeren het werk ook klaar is, omdat er niet meer gevoegd hoeft te worden. Daardoor; opnieuw tijd besparing. En het derde argument is dat door het pointeren de esthetiek van het gebouw positief beïnvloed wordt, wat weer waarde verhogend kan werken. Dit is natuurlijk niet in harde cijfers uit te drukken maar over het algemeen worden gepointerde muren mooier bevonden dan niet gepointerde muren.

Bouwkundig beter metselwerk 

Met het pointeren of doorstrijken wordt de mortel naast het uitkrabben en gladstrijken ook nog eens verdicht. De mortel wordt dichter op elkaar gedrukt, het zogenaamde verdichten. Hierdoor is het metselwerk beter weerbestendig en is het eindresultaat ook steviger wat resulteert in een stevigere muur.

Voordelen van het pointeren / pointmaster

  • De voeg wordt harder dan met het traditionele metselwerk.
  • U krijgt een stevigere muur.
  • U bespaart de helft van de tijd en daarmee geld.
  • Over het algemeen wordt een gepointerde muur mooier gevonden.
  • Mogelijk waarde verhogend voor het gebouw.

Meer informatie over de Easypointer® voegpen
Meer informatie over de voegroller

Copyright © 2020 Easypointer®  -   Disclaimer |  Privacy Statement
Copyright © 2020 Easypointer®
Webdesign & CMS by Downdijk